תחליפי צבעי מאכל טבעיים שכדאי להכיר!


צבע מאכל על בסיס מיץ טבעי
הידעתם שצבע מאכל סינתטי מזיק לכם?

צבעי מאכל הם חומרים כימיים המשמשים לשיפור המראה של מזון, מה שגורם לו להיראות טוב יותר ורענן יותר כדי למשוך את תשומת הלב של הצרכן. צבעי מאכל עשויים מנפט ונפט גולמי. שהוא רעיל למאכל אדם. בצבעי מאכל יש חומרים הגורמים לסרטן כמו בנזידין, 4-אמינוביפניל ו-4-אמינואזובנזן.

 

 

לצבעי מאכל יש חסרונות רבים כגון:

להרוס את החומרים המזינים במזון

יכול לגרום לקלקול מעיים

יכול לגרום לבעיות נשימה

משבש את תפקוד מערכת החיסון

מכיל מזהמים רעילים הגורמים לסרטן

ועוד הרבה יותר!😣

עלינו להימנע תמיד ממזון שיש בו תכולה גבוהה של צבעי מאכל.


מתכון ביתי לטופו צבעוני

 

 

אנשים רבים בוחרים להוסיף צבעי מאכל לאוכל שלהם כדי למשוך אורחים וילדים לאכול את האוכל שלהם. המוכרים עשויים לרצות למשוך לקוחות לקנות את האוכל שלהם מכיוון שהוא נראה אסתטי ונהדר עבור צילום תמונות למדיות חברתיות.

אין ספק שאוכל נראה הרבה יותר מושך כשיש לו יותר צבעים או צבע בהיר יותר אבל... למה לפגוע בבריאותך בשביל נראות האוכל שאתה אוכל?

 

אם אתם רוצים צבע באוכל שלכם, במיוחד כדי לגרום לילדים לאכול את האוכל שלהם, אתם יכולים להכין צבעי מאכל טבעיים וביתיים מפירות וירקות. למה לבחור בצבעי מאכל עם חומרים הגורמים לסרטן כשאנחנו יכולים לבחור בצבעי מאכל טבעיים מפירות וירקות עם יתרונות בריאותיים 💁♀️

 

 

אתם עלולים למצוא את זה בעייתי ומבולגן לייצר צבעי מאכל טבעיים. חלקכם עשויים לחשוב שהחומרים התזונתיים נהרסים לאורך תהליך הכנת צבע המזון. אז זהו שלא! זה לא נכון אם אתה משתמש במסחטת מיצים איטית של Kuvings. מסחטות מיצים איטיות אינן כרוכות בחימום ומהירות גבוהים; לכן, הם אינם גורמות לחמצון, והחומרים התזונתיים יישמרו היטב!

 

 

למה להכין צבעי מאכל טבעיים תוצרת בית באמצעות Kuvings Slow Juicer?

  • זה בריא יותר מצבעי מאכל סינתטיים
  • יש בו חומרים מזינים מירקות ופירות
  • הוא מכיל את הסיבים מפירות וירקות
  • אתה יכול להוסיף אותו כטעם טבעי נוסף לאוכל שלך

אתה לא צריך לדאוג לגבי העיסה. מסחטת מיצים איטית של Kuvings מייצרת מיצים עם עיסת מינימלית! 😋 בנוסף, העיסה שהוצאה מהפירות והירקות כמו גזר יכולה לשמש להכנת דברים אחרים (למשל: עוגת גזר!🍰)

 

 


 

האם עדיין הייתם בוחרים בצבעי מאכל סינתטיים העשויים מכימיקלים על פני צבעי מאכל תוצרת בית באמצעות פירות וירקות?

הגיע הזמן להפסיק להשתמש בצבעי מאכל סינתטיים בתזונה ולעבור לצבעי מאכל טבעיים! פירות וירקות עמוסים בחומרים מזינים וסיבים. בחרו בריאות על פני אסתטיקה!

 

להלן כמה מהפירות והירקות שאנו יכולים להשתמש בהם להכנת צבעי מאכל:

אדום💓: סלק, עגבנייה, פלפל. רימון
כתום🧡: גזר🥕, פטל + מנגו,
צהוב💛: אננס🍍, מנגו, דלעת
ירוק💚: תרד, סלרי, קייל
כחול💙: אפונת פרפר + מים, אוכמניות+קייל
סגול💜: אוכמניות, כרוב סגול, גזר סגול

 

כן, אולי יש תוספת טעם ממרכיבים כמו תרד וסלק, אבל הוספת עוד רוטב או ציפוי יכול לכסות את זה! מצד שני, מיצים מפירות יער בהחלט יגרמו לפנקייק שלכם להיות טעים הרבה יותר.

פברואר 22, 2024