האם כדאי לקלף את המרכיבים שלך לפני סחיטת המיץ?

גלה את האמת: האם כדי לקלף את המרכיבים שלך לפני מיץ?
לא צריך לקלף את כל הפירות והירקות. יש כמה קליפות שאפשר לשמור עליהן וכאלה שמוטב להסיר.
גלה את המגוון הרחב של פירות וירקות. בהתחשב במגוון העצום של אפשרויות הבחירה, לעתים קרובות מתעלמים מהפריטים שיש לקלף או להשאיר לא מקולף. קבל החלטות מושכלות לגבי קילוף המרכיבים לקבלת ערך תזונתי אופטימלי.
- כמה עבה הקליפה?
- האם לקילוף יש יתרונות בריאותיים?
- איך הקליפה תשפיע על טעמו של המיץ?
- איך הקליפה תשפיע על יעילות המסחטה?
גלה את אומנות הקילוף היעיל עם טיפים וטריקים פשוטים. גלה את הסודות לחוויית מיצים בלתי נשכחת.
אין צורך לקלף
🍏 פירות
- תפוח עץ
- מִשׁמֵשׁ*
- פירות יער
- דובדבנים*
- מלפפון
- חציל
- ענבים
- לימון
- ליים
- נקטרינה*
- אפרסק*
- אגס
- פלפל*
- שזיף*
- עגבנייה
- אבטיח
- קישוא
🥕 ירקות
- שורש סלק
- גזר
- ג'ינג'ר
- גֶזֶר לָבָן
- צְנוֹן
- קישוא
- בטטה
- כּוּרכּוּם
- לפת
טַעַם
בהחלט, הדגשתם נקודה חשובה. פירות כמו תפוחים, ענבים ופירות יער נאכלים בדרך כלל עם קליפותיהם, והרגל זה חל גם על מיצים. למעשה, השארת הקליפות יכולה לשפר את הטעם והערך התזונתי של המיץ. הקליפות של פירות מסוימים, כמו גרידת לימון, תורמות לטעם חמצמץ ומרענן, מה שהופך אותם לתוספת פופולרית במתכונים שונים.
מחשבה זו מתחברת עם הרעיון שמגוון קליפות מכילות חומרים מזינים וטעם נוסף, מה שהופך אותן לשילוב מרענן ומלא טעם במיץ שלך. זוהי דרך מצוינת למקסם את התוכן התזונתי וליהנות מכל מגוון הטעמים שהפירות הללו מציעים.
יתרונות בריאותיים
קליפות פירות וירקות עשירות בתרכובות מקדמות בריאות, כאשר רמות נוגדי החמצון נמצאו גבוהות עד פי 328 בקליפות בהשוואה לעיסות. שמירה על הקליפה, למשל בתפוחים, יכולה לספק כמויות גבוהות משמעותית של ויטמינים K, A ו-C, יחד עם סידן ואשלגן מוגברים. למרות שלא כל חומרי המזון עשויים לעבור למיץ במהלך המיצוי, שמירה על הקליפה יכולה להציע דחיפה חשובה של חומרים מזינים.
עוֹבִי
בנוסף, למרכיבים מסוימים כמו אגסים, גזר וג'ינג'ר יש קליפות דקות שלא יסתמו את המסחטה. ועם זאת, תוכלו לייעל את תהליך סחיטת המיצים שלכם על ידי השארת הקליפות, וכך תחסכו זמן ומאמץ בהכנה. הקפידו לשטוף את כל הקליפות ולהסיר את כל האזורים הפגומים לפני הסחיטה.
🍉 אבטיח
אבטיח, באופן מפתיע, ניתן לסחיטה עם קליפתו העבה, המציעה יתרונות בריאותיים שונים. עשיר בחומרי מזון חיוניים כגון ויטמין C, ויטמין A, ויטמין B6, אשלגן ואבץ, קליפת האבטיח היא דלת קלוריות. הוא מכיל גם כלורופיל, ציטרולין, ליקופן, חומצות אמינו, פלבנואידים ותרכובות פנוליות, מה שהופך אותו לתוספת מלאה בחומרים מזינים לשגרת היומיום שלך. כדי להגביר את הטעם המתקתק, שקול להשאיר מעט אדום בעת סחיטת קליפת האבטיח לנגיעה של מתיקות מעודנת.
מה עם הגרעינים?*
בנוגע לגרעינים צריך לשים דגש על הסרת גרעינים גדולים או חרצנים מפירות מסויימים.
ניתן לשים דגש על מגוון מרכזים מוצקים בפירות כמו פלפל פפאיה ודלעת.
בנוסף, חשוב לדעת כי ניתן לסחוט פירות עם גרעינים/חרצנים קטנים כמו לימונים, עגבניות וקישואים ללא הסרת הגרעינים/חרצנים, וההחלטה להסיר אותם מפירות אלו היא עניין של העדפה אישית. הסרטון מתחת מציג סחיטת לימונים שלמים, תוך כדי השארת הקליפות והגרעינים בפנים, עם הכנה מינימלית של שטיפה וחיתוך החלק העליון והתחתון של הפרי.
כן לקלף
🍏 פירות
- מלון
- תירס
- מלון דבש
- תפוז
- אשכוליות
- פפאיה*
- מנגו*
- רימון
- קיווי
- ליצ'י*
- פסיפלורה
- פיטאיה
🥕 ירקות
- סלריאק
- שום
- קולורבי
- בצל
- דלעת*
- רוטבגה
- יאם
עוֹבִי
עובי הוא שיקול מכריע כאשר סוחטים מרכיבים מסוימים. לפריטים רבים ברשימה יש קליפות עבות או סיביות, מה שמציב אתגר עבור המסחטה. קליפות עבות אלו עלולות לגרום לסתימה או לעצירה, ולהשפיע לרעה על היעילות הכללית והביצועים של המסחטה.
מרקם
מעבר לעובי, מרקם הקליפה המחוספס של פרי או ירק יכול להוות אתגר לא פשוט במהלך תהליך הניקוי. זה עשוי להיות קשה להסיר לחלוטין כימיקלים לא רצויים ולכלוך במרקם מחוספס. אם יש חשש מהקליפה, רצוי בזהירות להסירה לפני הסחיטה. זה מבטיח תהליך הכנה נקי ובטוח יותר עבור המיץ שלך.
טעם
למרות היתרונות הבריאותיים של הקליפות, חשוב לקחת בחשבון את הטעם המר שלהם, שיכול להשפיע באופן משמעותי על הטעם הכללי של המיץ שלכם. כאשר סוחטים מרכיבים לא קלופים, הטעם וחומרי המזון של הקליפה מתערבבים עם המיץ המופק, ומשפיעים הן על הטעם והן על תכולת החומרים התזונתיים. למרות שזה עלול לגרום לריכוז רכיבי תזונה מעט גבוה יותר, המרירות מהקליפה עלולה להפוך את המיץ ללא טעים ואף בלתי ניתן לשתייה עבור חלקם. כדאי לקחת את הזמן הנוסף לקלף כדי להבטיח מיץ טעים יותר שלא יתבזבז.
🍍 מה עם אננס?
כשמדובר במיץ אננס, ההחלטה לקלף או לא תלויה במספר גורמים שונים. בעוד שלאננס יש שכבה חיצונית עבה, היא בדרך כלל לא סותמת את המסחטה. החשש העיקרי לסתימות נובע מהעיסה הרכה שחוסמת את חורי המסנן. לידיעתכם, המרקם הקשה של קליפת האננס יכול לסייע בדחיפת העיסה הרכה דרך המסנן.
כדי למנוע סתימה, רצוי לשלב בין מרכיבים רכים וקשים תוך כדי סחיטה. למרבה המזל, קליפת האננס אינה מרה מדי, והכללתה לא תפגע בטעם המיץ שלך. למעשה, קליפות אננס הן מקור יקר ערך לויטמין C וברומלין, המציעות תכונות מחזקות חסינות ואיכויות אנטי דלקתיות, בהתאמה. לכן, מיץ אננס עם קליפתו אינו עניין משמעותי ויכול לשפר את התוכן התזונתי של המיץ שלך.
אמנם מיץ קליפת אננס אפשרי, כפי שהודגם בסרטון, חשוב לקחת בחשבון את תהליך ההכנה. מרכיבים בעלי מרקמי עור מחוספסים, כמו קליפת אננס, יכולים להיות מאתגרים לניקוי יסודי. אם אתם מעדיפים לא להקדיש זמן נוסף לניקוי הקליפה, מומלץ לקלף את האננס לפני העיסה.
כדי למזער את הסיכון של סתימה בזמן סחיטת אננס קלוף, שקלו לסחוט את הליבה הקשה אחרונה או יחד עם מרכיבים קשים אחרים. המרקם המוצק של הליבה ומרכיבים אחרים יכולים לסייע בדחיפת העיסה הרכה החוצה, ולהפחית את הסבירות לסתימות.
לתובנות נוספות לגבי מיץ אננס, אתה יכול לעיין בפוסט בבלוג שלנו "איך לסחוט אננס" לטיפים ומידע נוסף.
כלל אצבע
אם המרכיב שלך לא מופיע במדריך הזה ואתה לא בטוח אם אתה צריך לקלף אותו או לא, נסה לעקוב אחר הטיפ הזה:
👍🏻 אוכלים עם הקליפה = לא לקלף
👎🏻 אוכלים בלי הקליפה = לקלף
REFERENCES: www.kuvingsusa.com