גלה את האמת: האם עליך לקלף את המרכיבים שלך לפני מיץ?
לא צריך לקלף את כל הפירות והירקות. יש כמה קליפות שאפשר לשמור עליהן וכאלה שמוטב להסיר.
גלה את המגוון הרחב של פירות וירקות למתחילים. בהתחשב במגוון העצום של אפשרויות בחירה, לעתים קרובות מתעלמים מהפריטים שיש לקלף או להשאיר לא מקולף. קבל החלטות מושכלות לגבי תוצרת פילינג לקבלת ערך תזונתי אופטימלי.
- כמה עבה הקליפה?
- האם לפילינג יש יתרונות בריאותיים?
- איך הקליפה תשפיע על טעמו של המיץ?
- איך הקליפה תשפיע על יעילות המסחטה?
גלה את אומנות הפילינג היעיל עם טיפים וטריקים פשוטים. גלה את הסודות לחוויית מיצים ללא רבב.
אין צורך לקלף
🍏 פירות
- תפוח עץ
- מִשׁמֵשׁ*
- פירות יער
- דובדבנים*
- מלפפון
- חציל
- ענבים
- לימון
- ליים
- נקטרינה*
- אפרסק*
- אגס
- פלפל*
- שזיף*
- עגבנייה
- אבטיח
- קישוא
🥕 ירקות
- שורש סלק
- גזר
- ג'ינג'ר
- גֶזֶר לָבָן
- צְנוֹן
- קישוא
- בטטה
- כּוּרכּוּם
- לפת
טַעַם
בהחלט, הדגשת נקודה חשובה. פירות כמו תפוחים, ענבים ופירות יער נצרכים בדרך כלל עם קליפותיהם, ותרגול זה משתרע גם על מיצים. למעשה, השארת הקליפות יכולה לשפר את הטעם והערך התזונתי של המיץ. הקליפות של פירות מסוימים, כמו גרידת לימון, תורמות לטעם חריף ומרענן, מה שהופך אותם לתוספת פופולרית במתכונים שונים.
גישה זו מתיישבת עם הרעיון שקליפות פירות רבות מכילות חומרים מזינים וטעם נוספים, מה שהופך אותן לשילוב מועיל ומלא טעם במיץ שלך. זוהי דרך מצוינת למקסם את התוכן התזונתי וליהנות מכל מגוון הטעמים שהפירות הללו מציעים.
יתרונות בריאותיים
קליפות פירות וירקות עשירות בתרכובות מקדמות בריאות, כאשר רמות נוגדי החמצון נמצאו גבוהות עד פי 328 בקליפות בהשוואה לעיסות. שמירה על הקליפה, למשל בתפוחים, יכולה לספק כמויות גבוהות משמעותית של ויטמינים K, A ו-C, יחד עם סידן ואשלגן מוגברים. למרות שלא כל חומרי המזון עשויים לעבור למיץ במהלך המיצוי, שמירה על הקליפה יכולה להציע דחיפה חשובה של חומרים מזינים.
עוֹבִי
בנוסף, למרכיבים מסוימים כמו אגסים, גזר וג'ינג'ר יש קליפות דקות שלא יסתום את המסחטה. בידיעה זאת, תוכל לייעל את תהליך יציקת המיצים שלך על ידי השארת הקליפות, תוך חיסכון בזמן ומאמץ בהכנה. הקפד לשטוף את כל התוצרת ביסודיות ולהסיר את כל האזורים הפגומים לפני העיסה.
🍉 אבטיח
אבטיח, באופן מפתיע, ניתן למיץ עם קליפתו העבה, במיוחד הקליפה, המציע יתרונות בריאותיים שונים. עשיר בחומרי מזון חיוניים כגון ויטמין C, ויטמין A, ויטמין B6, אשלגן ואבץ, קליפת האבטיח היא מעצמה דלת קלוריות. הוא מכיל גם כלורופיל, ציטרולין, ליקופן, חומצות אמינו, פלבנואידים ותרכובות פנוליות, מה שהופך אותו לתוספת צפופה בחומרים מזינים לשגרת היומיום שלך. כדי להגביר את הטעם, שקול להשאיר מעט בשר אדום בעת מיצי קליפת אבטיח למגע של מתיקות נוספת.
מה עם הזרעים?*
נראה ששיתפת מידע על שיקול הזרעים במיץ, תוך שימת דגש על חשיבות הסרת זרעים גדולים או חרצנים מפירות האבן והתייחסות לקילוף של פירות מסוימים. ההסבר נוגע גם בהסרה של מרכזים מוצקים ממרכיבים כמו מנגו ומרכיבים ממוקדי זרעים כמו פלפל, פפאיה ודלעת.
בנוסף, המידע מדגיש כי ניתן למיץ פירות עם זרעים קטנים כמו לימונים, עגבניות וקישואים ללא הסרת זרעים, וההחלטה להסיר זרעים מפירות אלו היא עניין של העדפה אישית. הסרטון שציינת מציג לראווה מיץ לימונים שלמים, השארת הקליפות והגרעינים בפנים, עם הכנה מינימלית מעבר לשטיפה וחיתוך החלק העליון והתחתון של הפרי.
אם יש לך שאלות ספציפיות או אם יש משהו אחר שתרצה לקבל סיוע לגבי נושא זה או אחר, אל תהסס ליידע אותי!
כן, תקלף
🍏 פירות
- מֵלוֹן
- תירס
- מלון דבש
- תפוז
- אשכוליות
- פפאיה*
- מנגו*
- רימון
- קיווי
- ליצ'י*
- פסיפלורה
- פיטאיה
🥕 ירקות
- סלריאק
- שום
- Jicama
- קוֹלרַבִּי
- בצל
- דלעת*
- רוטבגה
- יאם
עוֹבִי
עובי הוא שיקול מכריע כאשר מיצים מרכיבים מסוימים. לפריטים רבים ברשימה יש קליפות עבות או סיביות, מה שמציב אתגר עבור המסחטה. קליפות עבות אלו עלולות לגרום לסתימה או לעצירה, ולהשפיע לרעה על היעילות הכללית והביצועים של המסחטה.
מרקם
מעבר לעובי, מרקם העור המחוספס של פרי או ירק יכול להוות אתגרים במהלך תהליך הניקוי. זה עשוי להיות קשה להסיר לחלוטין כימיקלים לא רצויים ולכלוך מעור במרקם מחוספס. אם יש חשש לניקוי יסודי של העור, רצוי לטעות בזהירות ולהסירו לפני העיסה. זה מבטיח תהליך הכנה נקי ובטוח יותר עבור המיץ שלך.
טַעַם
למרות היתרונות הבריאותיים של פילינג של מרכיבים, חשוב לקחת בחשבון את הטעם המר שלהם, שיכול להשפיע באופן משמעותי על הטעם הכללי של המיץ שלכם. כאשר מיצים מרכיבים לא קלופים, הטעם וחומרי המזון של הקליפה מתערבבים עם המיץ המופק, ומשפיעים הן על הטעם והן על תכולת החומרים התזונתיים. למרות שזה עלול לגרום לריכוז רכיבי תזונה מעט גבוה יותר, המרירות מהקליפה עלולה להפוך את המיץ ללא נעים ואף בלתי ניתן לשתייה עבור חלקם. כדאי לקחת את הזמן הנוסף לקלף את התוצרת ברשימה הזו כדי להבטיח מיץ טעים יותר שלא יתבזבז.
🍍 מה עם אננס?
כשמדובר במיץ אננס, ההחלטה לקלף או לא תלויה בגורמים שונים. בעוד שלאננס יש שכבה חיצונית עבה, היא בדרך כלל לא סותמת את המסחטה. החשש העיקרי לסתימות נובע מהעיסה הרכה שחוסמת את חורי המסננת. מעניין שהמרקם הקשה של קליפת האננס יכול לסייע בדחיפת העיסה הרכה דרך המסננת.
כדי למנוע סתימה, רצוי לסירוגין בין מרכיבים רכים לקשים תוך כדי מיץ. למרבה המזל, קליפת האננס אינה מרה מדי, והכללתה לא תפגע בטעם המיץ שלך. למעשה, קליפות אננס הן מקור יקר ערך לויטמין C וברומלין, המציעות תכונות מחזקות חסינות ואיכויות אנטי דלקתיות, בהתאמה. לכן, מיץ אננס עם קליפתו אינו עניין משמעותי ויכול לשפר את התוכן התזונתי של המיץ שלך.
אמנם מיץ קליפת אננס אפשרי, כפי שהודגם בסרטון, חשוב לקחת בחשבון את תהליך ההכנה. מרכיבים בעלי מרקמי עור מחוספסים, כמו קליפת אננס, יכולים להיות מאתגרים לניקוי יסודי. אם אתם מעדיפים לא להקדיש זמן נוסף לניקוי הקליפה, מומלץ לקלף את האננס לפני העיסה.
כדי למזער את הסיכון של סתימה בזמן מיץ אננס קלוף, שקול למיצים את הליבה הקשה אחרונה או יחד עם מרכיבים קשים אחרים. המרקם המוצק של הליבה ומרכיבים אחרים יכולים לסייע בדחיפת העיסה הרכה החוצה, ולהפחית את הסבירות לסתימות.
לתובנות נוספות לגבי מיץ אננס, אתה יכול לעיין בפוסט בבלוג שלנו "איך למיץ אננס" לטיפים ומידע נוסף.
כלל אצבע
אם המרכיב שלך לא מופיע במדריך הזה ואתה לא בטוח אם אתה צריך לקלף אותו או לא, נסה לעקוב אחר הטיפ הזה:
👍🏻 אוכלים רגיל עם הקליפה = לא מקולף
👎🏻 אוכלים רגיל עם הקליפה = קילוף
REFERENCES: www.kuvingsusa.com