בראוניז סלק

בראוניז סלק
מה עשיר, רך ומכיל מנה בלתי נראית של ירקות? בראוניז סלק, כמובן! שיתפנו פעולה עם Crowded Kitchen כדי ליצור בראוניז טבעוניים ללא גלוטן מעיסת סלק.
![]() |
![]() |
![]() |
|
רכיבים
- 2-3 סלק (להכנת לפחות 1 כוס עיסה)
- 1 כוס שוקולד צ'יפס מריר
- 1 כוס קמח לכל מטרה ללא גלוטן
- 1 כוס קמח שקדים
- ½ כוס אבקת קקאו (אבקת קקאו לא ממותק)
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית אבקת אפייה
- ½ כפית סודה לשתייה
- ½ כפית מלח
- ½ כוס חמאה טבעונית, מרוככת
- ½ כוס סוכר קנים
- ½ כוס סירופ מייפל, טמפרטורת החדר
- ⅓ כוס רסק תפוחים לא ממותק, טמפרטורת החדר
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ כוס חלב לא חלבי
ציפוי
- ½ כוס חמאה טבעונית, מרוככת
- 1 ½ כוסות אבקת סוכר
- ½ כפית תמצית וניל
- 1 ½ כפית מיץ סלק
- ½ כוס מיני שוקולד צ'יפס (לציפוי)
שיטות
- מחממים את התנור ל-350˚F. משמנים ומרפדים תבנית 9×9 בנייר אפייה.
- מיץ את הסלק עם המסחטה האיטית שלך. מדוד 1 כוס עיסת סלק. מניחים את העיסה והמיץ בצד.
- ממיסים את השוקולד צ'יפס. מניחים להתקרר מעט.
- בקערה בינונית מערבבים את הקמחים, אבקת הקקאו, הקינמון, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח.
- מקציפים את החמאה והסוכר יחד בקערה גדולה. מוסיפים את סירופ המייפל, רסק התפוחים והוניל. לְשַׁלֵב. מוסיפים מחצית מהחומרים היבשים.
- יוצקים פנימה את החלב. מוסיפים את שאר החומרים היבשים עם 1 כוס עיסת סלק ושוקולד מומס. מערבבים היטב עד להטמעה מלאה. הבלילה תהיה סמיכה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים בצורה אחידה. אופים 35-40 דקות במדף התחתון של התנור.
- להכנת הציפוי: קרם את החמאה. מוסיפים וניל ומשלבים באיטיות את אבקת הסוכר. מקציפים עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים 1 ½ כפית מיץ סלק ומערבבים.
- לאחר שהבראוניז מתקררים לחלוטין, מקפיאים ומפזרים מיני שוקולד צ'יפס.
מתכון ותמונות שנוצרו על ידי Crowded Kitchen.
![]() |
![]() |
Liquid error (sections/kuvings-article line 36): Could not find asset snippets/social-sharing.liquid