כופתאות צבע טבעיות
כולנו אוהבים כופתאות בכל צורה וצורה. כיסי הבצק המאודים שאי אפשר לעמוד בפניהם מלאים במילויים טעימים הם האהובים עלי ביותר. אנו נהנים להשתמש בחומרים טבעיים כמו תרד, סלק, כרוב סגול, כורכום להכנת עטיפות צבעוניות.
זה נראה כמו פרחים על המנה.
שיטות
- 1 כוס קמח לכל מטרה
- 1/4 כפית מיץ סלק
- 1/4 כפית מיץ גזר
- 1/4 כוס מים בטמפרטורת החדר במידת הצורך
- עבור המילוי
- 1/2 כוס שרימפס
- 1 כוס טופו מוצק מפורר
- 2 כפיות ג'ינג'ר קצוץ דק
- 2 כפיות שום קצוץ דק
- 2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
- 2 כפות כוסברה קצוצה דק
- מלח לטעימה
- פלפל שחור לפי הטעם
הוראות
- מערבבים את הקמח, מיץ הסלק (מיץ גזר לבצק אחר), מלח ומים מספיק כדי ללוש בצק בינוני יציב.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח חצי שעה.
- בינתיים מכינים את המילוי.
- מערבבים טופו, שרימפס, ג'ינג'ר, שום, בצל ירוק, כוסברה, מלח ופלפל.
- כעת מחלקים את הבצק לשני חלקים, מפדרים אותו בקמח ומרדדים ליריעות דקות בעזרת חותכן עוגיות.
- ממלאים את עיגולי הבצק העגולים שחתכתם במלית ומקפלים אותם בצורה מסודרת.
- לאחר שכל הכיסונים מקופלים, מניחים אותם בסיר אדים ומאדים כ-12-15 דקות.
מגישים עם רוטב סויה, רוטב צ'ילי או כל רטבים אסיאתיים.
תהנה!
מרכיבים לבצק: המרכיבים שבהם השתמשתי להכנת כופתאות אלה פשוטים. העטיפה החיצונית לוקחת, פשוטו כמשמעו, ארבעה מרכיבים כמו קמח מלא, מלח ומיץ סלק ומיץ גזר לצבע.
איך מכינים את הבצק: להכנת הבצק השתמשתי בכוס קמח לכל מטרה, 1/4 כפית אבקת סלק, מלח לפי הטעם ומספיק מים בטמפרטורת החדר כדי ללוש את זה לבצק מעט יציב. לאחר הלישה נתתי לו לנוח שעה. אני אוהב לשמור את הבצק עטוף בניילון נצמד עד שאני מוכן לרדד אותו.
איך להגיש כופתאות: אני אוהב להגיש את הכופתאות האלה עם רוטב סויה קל וקצת רוטב חריף. אפשר להגיש את אלה גם עם רוטב צ'ילי מתוק, רוטב בצל ירוק, שמן צ'ילי, רוטב חריף או כל רוטב אחר לבחירתכם.
על כופתאות: הכופתאות הידועים לשמצה אהובים על כל רחבי העולם. במטבח האסייתי, כופתאות הן שכבות דקות של בצק ממולאות במלית. למרות שהכופתאות הפופולריות יותר הן המלוחות, אפשר להכין אותן גם מתוקות. לאחר מילוי וקפלים מסודר, ניתן להרתיח, לאדות או לטגן את הכיסונים לבישול. בדרך כלל בצק הכיסונים עשוי משלושה מרכיבים פשוטים: קמח, מים ומלח. עם זאת ישנם סוגים רבים אחרים של כופתאות העשויות באמצעות עמילן טפיוקה, קמח מלא, סולת וכו'. הם אחד המאכלים המגוונים ביותר שניתן להכין באמצעות קמחים שונים ולמלא באינספור מילויים.
נסו ליצור יצירות משלכם!