קיץ וגלידה הם כמעט מילים נרדפות. אבל אם אתם רגישים למוצרי חלב או עוקבים אחר תזונה צמחית, גלידת פירות קפואים (המכונה גם "שמנת נחמדה") היא אלטרנטיבה טעימה. לא רק גלידת פירות היא אופציה בריאה יותר, אלא שהיא הרבה יותר מרעננת ודינמית בטעמה.

עם מסחטת ה-Kuvings Whole Slow Juicer שלך, תוכל ליצור גלידת פירות וסורבה ללא חלב עם חיבור המסננת הריקה הכלולה.

ניתן להכין גלידה נטולת חלב כמעט עם כל פרי קפוא, אבל הנה 5 מתכונים מעוררי תיאבון שיתנו לכם השראה. בנוסף להיותם נטולי חלב, הם גם טבעוניים וללא גלוטן! המתכונים האלה מאוד סלחניים, אז אל תהסס להתאים ולהתאים אישית את המרכיבים.

1. פינה קולדה

פינוק בהשראת קוקטייל שכל המשפחה יכולה ליהנות ממנו. אננס בצורה קפואה זו הוא ממש ממכר, ורמז לליים מעלה את טעמו. לטעם קוקוס בולט יותר, הגישו את הגלידה הזו עם ציפוי קוקוס (כמו שברי קוקוס או פתיתים).

רכיבים
  • 2 כוסות נתחי אננס קפואים
  • ½ כוס חלב קוקוס מלא
  • 2 כפות סירופ מייפל או סירופ אגבה (לא חובה)
  • ½ ליים, מיץ
  • פתיתי קוקוס לציפוי (לא חובה)

משרת 2.

כיוונים
  1. מפשירים את האננס הקפוא למשך 5 דקות.
  2. שלבו את חלב הקוקוס, הסירופ ומיץ הליים בקערה או כוס קטנה (השתמשנו בכוס המיץ שלנו).
  3. מניחים את כוס העיסה מתחת לפיה של המסחטה. פתח את המכסה החכם.
  4. הפעל את המסחטה. מוסיפים כמה נתחי אננס ומעט מתערובת חלב הקוקוס. המשך לסירוגין בין המרכיבים. הקפידו להוסיף את החומרים לאט כדי למנוע הצטברות.
  5. לאחר הוספת כל המרכיבים, הניחו למסחטה לפעול למשך 30 שניות נוספות. כבה את המסחטה. סגור את המכסה החכם כדי למנוע טפטופים.
  6. מערבבים את הגלידה המחולצת עם כף לאיחוד הטעמים במלואו.
  7. תהנו מהגלידה הרכה כמו שהיא, או העבירו את הגלידה לכלי שמתאים למקפיא. מקפיאים ל-4 שעות לפחות. מניחים להתרכך כמה דקות לפני שגורפים ומגישים. מעל פתיתי קוקוס (לא חובה). אחסן עד שבוע.

2. דובדבן שחור

גלידת דובדבנים שחורים פופולרית במיוחד בקיץ, ומסיבה טובה. ידוע גם בתור דובדבנים מתוקים כהים, דובדבנים שחורים בשלים ומתוקים במיוחד. שוקולד צ'יפס הם אופציונליים, אבל הם מוסיפים רמה חדשה לגמרי לגלידה הזו, ויוצרים פינוק מפנק יותר.

רכיבים
  • 1 ⅓ כוס דובדבנים שחורים קפואים
  • 2 כוסות בננה קפואה, פרוסה
  • ½ כוס חלב קוקוס מלא
  • 1 כף מיץ לימון
  • ½ כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • ⅓ כוס מיני שוקולד צ'יפס (לא חובה)

    משרת 2.

    כיוונים
    1. מפשירים את החומרים הקפואים למשך 5 דקות.
    2. שלבו את חלב הקוקוס, הסירופ, מיץ הלימון, הווניל והמלח בקערה או כוס קטנה (השתמשנו בכוס המיץ שלנו).
    3. מניחים את כוס העיסה מתחת לפיה של המסחטה. פתח את המכסה החכם.
    4. הפעל את המסחטה. מוסיפים כמה דובדבנים, חתיכת בננה ומעט מתערובת חלב הקוקוס. המשך לסירוגין בין המרכיבים. הקפידו להוסיף את החומרים לאט כדי למנוע הצטברות.
    5. לאחר הוספת כל המרכיבים, הניחו למסחטה לפעול למשך 30 שניות נוספות. כבה את המסחטה. סגור את המכסה החכם כדי למנוע טפטופים.
    6. מערבבים את הגלידה המחולצת עם כף לאיחוד הטעמים במלואו. מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס.
    7. תהנו מהגלידה הרכה כמו שהיא, או העבירו את הגלידה לכלי שמתאים למקפיא. מקפיאים ל-4 שעות לפחות. מניחים להתרכך כמה דקות לפני שגורפים ומגישים. אחסן עד שבוע.

      3. שבב נענע אבוקדו

      אבוקדו אולי נראה כמו מרכיב יוצא דופן בגלידה, אבל גלידת אבוקדו היא דבר אמיתי! השומן הטבעי (שומן טוב) באבוקדו הופך את הקינוח לקרמי, וטעם האבוקדו עדין. הוא גם צובע את הגלידה בירוק באופן טבעי.

      אתה יכול להשתמש בנענע טרי או תמצית מנטה במתכון זה. זכור שהטעם ישתנה בין נענע טרייה לתמצית - לנענע טרייה יש תת גוון עשבוני יותר.

      רכיבים
      • 1 אבוקדו בשל, חתוך לקוביות וקפוא
      • 1 ½ בננות בשלות, פרוסות וקפואות
      • ⅓ כוס חלב קוקוס מלא
      • 2 כפות סירופ מייפל טהור או סירופ אגבה
      • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
      • 3 עלי נענע גדולים, או 1 כפית תמצית מנטה
      • קורט מלח
      • ⅓ כוס מיני שוקולד צ'יפס

        משרת 2.

        כיוונים
        1. מפשירים את החומרים הקפואים למשך 5 דקות.
        2. שלבו את חלב הקוקוס, הסירופ, מיץ הלימון, תמצית הנענע (אם משתמשים) והמלח בקערה או כוס קטנה (השתמשנו בכוס המיץ שלנו).
        3. מניחים את כוס העיסה מתחת לפיה של המסחטה. פתח את המכסה החכם.
        4. הפעל את המסחטה. מוסיפים חתיכת אבוקדו, חתיכת בננה, מעט מתערובת חלב הקוקוס ועלה נענע (אם משתמשים). המשך לסירוגין בין המרכיבים. הקפידו להוסיף את החומרים לאט כדי למנוע הצטברות.
        5. לאחר הוספת כל המרכיבים, הניחו למסחטה לפעול למשך 30 שניות נוספות. כבה את המסחטה. סגור את המכסה החכם כדי למנוע טפטופים.
        6. מערבבים את הגלידה המחולצת עם כף לאיחוד הטעמים במלואו. מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס.
        7. תהנו מהגלידה הרכה כמו שהיא, או העבירו את הגלידה לכלי שמתאים למקפיא. מקפיאים ל-4 שעות לפחות. מניחים להתרכך כמה דקות לפני שגורפים ומגישים. אחסן עד שבוע.

          4. גביע חמאת אגוזים

          זה מיועד לכל אוהבי כוסות חמאת הבוטנים בחוץ. השתמשנו בחמאת שקדים, אבל כל חמאת אגוזים או זרעים תתאים. לגלידה הזו נטולת חלב יש טעם די עז של שוקולד - אל תגידו שלא הזהרנו אתכם.

          רכיבים
          • 4 כפות חמאת אגוזים
          • 2 בננות בשלות, פרוסות וקפואות
          • ½ כוס חלב קוקוס מלא
          • 2 כפות אבקת קקאו
          • 1 כפית תמצית וניל
          • קורט מלח
          • ⅓ כוס מיני שוקולד צ'יפס (לא חובה)

            משרת 2.

            כיוונים
            1. מפשירים את הבננות הקפואות למשך 5 דקות.
            2. מקציפים יחד את חלב הקוקוס, חמאת האגוזים, אבקת הקקאו, הווניל והמלח בקערה או כוס קטנה (השתמשנו בכוס המיץ שלנו).
            3. מניחים את כוס העיסה מתחת לפיה של המסחטה. פתח את המכסה החכם.
            4. הפעל את המסחטה. מוסיפים כמה פרוסות בננה ומעט מתערובת חלב הקוקוס. המשך לסירוגין בין המרכיבים. הקפידו להוסיף את החומרים לאט כדי למנוע הצטברות.
            5. לאחר הוספת כל המרכיבים, הניחו למסחטה לפעול למשך 30 שניות נוספות. כבה את המסחטה. סגור את המכסה החכם כדי למנוע טפטופים.
            6. מערבבים את הגלידה המחולצת עם כף לאיחוד הטעמים במלואו. מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס (לא חובה).
            7. תהנו מהגלידה הרכה כמו שהיא, או העבירו את הגלידה לכלי שמתאים למקפיא. מקפיאים ל-4 שעות לפחות. מניחים להתרכך כמה דקות לפני שגורפים ומגישים. אחסן עד שבוע.

              5. מנגו ברי

              אתה צריך רק שני מרכיבים כדי להכין את גלידת המנגו הטרופית הזו. השילוב של מנגו ופירות יער יוצר בדיוק את הכמות הנכונה של מתיקות וצבע שקיעה משגע.

              רכיבים
              • 2 כוסות מנגו קפוא
              • 2 כוסות תותים או פטל

              משרת 2.

              כיוונים
              1. מפשירים את הפירות הקפואים למשך 5 דקות.
              2. מניחים את כוס המיץ או קערה מתחת לפיה של המסחטה. פתח את המכסה החכם.
              3. הפעל את המסחטה. הוסף חתיכת מנגו, ואז כמה פירות יער.
              4. המשך לסירוגין בין המרכיבים. הקפידו להוסיף את החומרים לאט כדי למנוע הצטברות.
              5. לאחר הוספת כל המרכיבים, הניחו למסחטה לפעול למשך 30 שניות נוספות. כבה את המסחטה. סגור את המכסה החכם כדי למנוע טפטופים.
              6. מערבבים את הגלידה המחולצת עם כף לאיחוד הטעמים במלואו.
              7. תהנו מהגלידה הרכה כמו שהיא, או העבירו את הגלידה לכלי שמתאים למקפיא. מקפיאים ל-4 שעות לפחות. מניחים להתרכך כמה דקות לפני שגורפים ומגישים. אחסן עד שבוע.

                רוצים עוד מתכונים והשראה? הירשם לרשימת הדוא"ל שלנו כדי לקבל חדשות ומבצעים.