בראוניז סלק

מה עשיר, רך ומכיל מנה בלתי נראית של ירקות? בראוניז סלק, כמובן! שיתפנו פעולה עם Crowded Kitchen כדי ליצור בראוניז טבעוניים ללא גלוטן מעיסת סלק.

רכיבים

  • 2-3 סלק (להכנת לפחות 1 כוס עיסה)
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס מריר
  • 1 כוס קמח לכל מטרה ללא גלוטן
  • 1 כוס קמח שקדים
  • ½ כוס אבקת קקאו (אבקת קקאו לא ממותק)
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כוס חמאה טבעונית, מרוככת
  • ½ כוס סוכר קנים
  • ½ כוס סירופ מייפל, טמפרטורת החדר
  • ⅓ כוס רסק תפוחים לא ממותק, טמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כוס חלב לא חלבי

 

ציפוי

  • ½ כוס חמאה טבעונית, מרוככת
  • 1 ½ כוסות אבקת סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 1 ½ כפית מיץ סלק
  • ½ כוס מיני שוקולד צ'יפס (לציפוי)

שיטות

  1. מחממים את התנור ל-350˚F. משמנים ומרפדים תבנית 9×9 בנייר אפייה.
  2. מיץ את הסלק עם המסחטה האיטית שלך. מדוד 1 כוס עיסת סלק. מניחים את העיסה והמיץ בצד.
  3. ממיסים את השוקולד צ'יפס. מניחים להתקרר מעט.
  4. בקערה בינונית מערבבים את הקמחים, אבקת הקקאו, הקינמון, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח.
  5. מקציפים את החמאה והסוכר יחד בקערה גדולה. מוסיפים את סירופ המייפל, רסק התפוחים והוניל. לְשַׁלֵב. מוסיפים מחצית מהחומרים היבשים.
  6. יוצקים פנימה את החלב. מוסיפים את שאר החומרים היבשים עם 1 כוס עיסת סלק ושוקולד מומס. מערבבים היטב עד להטמעה מלאה. הבלילה תהיה סמיכה.
  7. מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים בצורה אחידה. אופים 35-40 דקות במדף התחתון של התנור.
  8. להכנת הציפוי: קרם את החמאה. מוסיפים וניל ומשלבים באיטיות את אבקת הסוכר. מקציפים עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים 1 ½ כפית מיץ סלק ומערבבים.
  9. לאחר שהבראוניז מתקררים לחלוטין, מקפיאים ומפזרים מיני שוקולד צ'יפס.

מתכון ותמונות שנוצרו על ידי Crowded Kitchen.