לביבות תפוחי אדמה

פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, לביבות תפוחי אדמה אהובות על תרבויות רבות. בין אם אתם קוראים להם לאטקס, לביבות תפוחי אדמה גרמניות, לביבות תפוחי אדמה פולניות או לביבות תפוחי אדמה קוריאניות, המתכון הזה קל בעזרת מסחטת מיצים.

אין צורך לגרר ולסחוט את תפוחי האדמה ביד, מה שנותן למתכון המסורתי הזה שדרוג מודרני. בנוסף, אנו משתמשים בביצי פשתן כדי להפוך את לביבות תפוחי האדמה הללו לטבעוניות.

רמת ניסיון: בינונית

 

רכיבים

  • 2 ½ פאונד. תפוחי אדמה (בערך 5 תפוחי אדמה בינוניים)
  • 1 בצל צהוב קטן
  • 1 שן שום
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 2 כפות קמח לכל מטרה
  • 2 כפות ארוחת זרעי פשתן + 6 כפות מים (ל-2 ביצי פשתן)*
  • 3-4 כפות שמן צמחי לטיגון

    *לגרסה לא טבעונית השתמשו ב-2 ביצים.

    משרת 4.

    דרוש מוצר

    מסחטת מיצים איטית של קוווינגס, מורכבת עם מסננת המיצים.

    שיטות

    להכנת ביצי הפשתן, טורפים את ארוחת הפשתן והמים בקערה קטנה. מניחים בצד להסמכה.

    מקלפים תפוחי אדמה, בצל ושום. מעבדים תפוחי אדמה, בצל ושום דרך המסחטה האיטית. מניחים את המיץ בצד.

    מעבירים את עיסת תפוחי האדמה לקערה גדולה. מוסיפים את המלח, הפלפל, הקמח וביצי הפשתן. מערבבים היטב לאיחוד.

    יוצקים בזהירות את מיץ תפוחי האדמה לכלי נפרד, ומשאירים מאחור את שכבת עמילן תפוחי האדמה בתחתית כוס המיץ. השתמשו במרית כדי לגרד את העמילן לתוך תערובת תפוחי האדמה. מערבבים היטב.

    מחממים שמן צמחי במחבת גדולה.

    מניחים כפות גדושות (כ-3 כפות) של בלילה על השמן החם לכל פנקייק. משטחים קלות עם הכף. מטגנים עד פריך וזהוב, כ-3 עד 5 דקות. הופכים ומטגנים עוד 2 עד 4 דקות.

    מעבירים לביבות תפוחי אדמה לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי שמן. מגישים מיד.